top of page

ABD, Google'a Dava Açtı!

ABD Adalat Bakanlığı, Google'a antitröst davası açtı! Dijital reklam sektöründe rekabet ve hâkimiyeti önlemek amacıyla açılan davada yasa dışı yöntemler kullanıldığı iddia edildi!



Antitröst Yasası, 1890'da Benjamin Harrison başkanlığında Kongre tarafından kabul edilmiş olup, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki olası ihtimalkâr dijital rekati önleyici nitelilikte olan yasadır.  

Adalet Bakanlığı, New York, New Jersey, Kaliforniya, Colorado, Connecticut, Virginia, Rhode Island, Tennessee eyaletlerinin başsavcılarıyla birlikte antitröst davası açıldı!


Google'ın sektördeki hâkimiyeti yönelik açılan davada, rekabete aykırılığı azaltmak ve her türlü tehdidi kaldırmak olduğu belirtildi.


Bakanlık, Google'nın reklam teknolojilerinde rakiplerini etkisiz hale getirdiğini, reklamlarının ürünlerini kullanmaya yönelik zorlayıcı reklam stratejisi uyguladığını belirterek rakip ürünlerin kullanılmasını olanak sağlanmadığının vurgusu yapıldı.


Dijital reklamcılığın tekelleşmesine yonelik açılan davada. Dijital reklam sektöründe anlamlı rekabeti ve yeniliği engelleyerek rekabet üstü kârlar elde edere serbest piyasasının adil bir şekilde büyümesine de engel konuldu!

dedi


Büyük şirketlerin internetin evrensel boyutunu kendi tekellerine çekerek rekabeti önleyici nitelikte reklamların varlığı her geçen gün artıyor! Tekelleşmeyi önleyici nitelikte yasa tasarının olması dışında dijital reklamların politikalarının uygulama esnasında olup an ve an çözüm içermesi daha makul gözüküyor!







Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page