top of page

Arizona Senatöründen Yasa Tasarı Hamlesi!

Arizona Senatörü Wendy Rogers, kripto varlıkların yasal ihale haline getirebilmek maksadıyla bir dizi yasa tasarısı sundu!


Arizona Senatörü Wendy Rogers, kripto para birimi Bitcoin'i yasal ödeme yapmayı amaçlayan mevzuatta ABD dolarına denk şekilde işlemlerin yapılacağı borçlar, vergiler, mali yükümlülükler ve alışveriş yapmalarına olanak sağlamasına yarayacak bir dizi yasa tasarını meclise sundu.



Özelikle bitcoin'i potansiyel kripto para birimi olarak seçmelerin sebebine değinerek bireyler ve işletmelere uygun nitelikte olduğu, merkez bankasından bağımsız olarak çalışması, blok zincirde işlem kayıtlarının tutulması eşler arası dijital para birimi olarak adlandırılır ifadesi ise kullanılarak, kabul faturasının geniş olması da etken sebep olarak gösterildi.


Devlet kurumlarıyla ilgili de açıklamalara değinen yasa tasarısında, kurum para cezaları üzerinden yöntem sağlamak için uygun zemin olduğu da belirtildi.


“Bir devlet kurumu, para cezaları, sivil cezalar veya diğer cezalar, kira, oranlar, vergiler, ücretler için bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimini kabul etmek için bir yöntem sağlamak üzere bir kripto para birimi ihraççısı ile bir anlaşma yapabilir. , ücretler, gelirler, mali yükümlülükler ve özel değerlendirmeler nedeniyle o kuruma veya bu devlete bağlı herhangi bir meblağ ödemek.”

2. kez yasa tasarısı sunan eyalat, kripto varlıkları ödeme aracı olarak gören bir çok ülkenin faydalarına dayanak refah ve büyüme oranlarına değinilmesi gerektiği, kripto para birimi bitcoin'i yasal zeminde benimsemenin nitel ve nicel olarak öneminine vurgu yapıldı.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page