top of page

Avrupa, Spot Bitcoin ETF Hamlesi ile İlk Adımı Attı!


Londra merkezli Jacobi Asset Management tarafından Avrupa'nın ilk spot Bitcoin ETF'si Euronext Amsterdam'da piyasaya sürüldü.






Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF adıyla sunulan yatırım ürünü, "BCOIN" etiketiyle işlem görecek. ETF'nin denetimi Fidelity Digital Assets tarafından sağlanacak ve Guernsey Finansal Hizmetler Komisyonu (GFSC) tarafından düzenlenecek.


Avrupa'nın İlk Spot Bitcoin ETF'si!


Spot Bitcoin ETF'si gündeme gelirken, ABD'de onay aşamasında bekleyen başvurular yakından takip ediliyor. Ancak Avrupa düzenleyicileri, ABD'nin önüne geçerek ilk spot Bitcoin ETF ürününü piyasaya sürdü!


Jacobi'nin CEO'su Martin Bednall,
''Fonlarının doğrudan dayanak varlığı sahibi olduklarını vurgulayarak, Jacobi'nin dijital varlık pazarındaki dönüşümü erken benimseyen ortaklarla çalıştığını ve Avrupalı yatırımcılara yenilikçi ve çevreci bir yatırım aracı sundukları için gurur duyduğunu'' belirtti.

Avrupa, Spot Bitcoin ETF Hamlesi ile İlk Adımı Attı!


ESG Standartlarına Uygun Bir ETF

Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) standartlarına uygunluğuyla öne çıkıyor! Fon, dayanak varlığı olan Bitcoin'in madenciliğinde kullanılan elektrik tüketimini ölçerken, yenilenebilir enerjinin kullanıldığına dair bir sertifikaya sahip. Zumo tarafından sağlanan Yenilenebilir Enerji Sertifikası, ETF'nin dayanak varlığı olan Bitcoin'in üretiminde karbon nötr durumunu sağlamaktadır. Böylece ETF, çevreci bir yatırım ürünü olarak lanse edilmektedir.


ABD'deki Spot Bitcoin ETF Onayı Belirsizliğine Karşın, Avrupa'dan Spot Bitcoin ETF Hamlesi!

ABD'deki spot Bitcoin ETF onayı konusundaki belirsizlik devam ediyor! Eylül ayında SEC'in birkaç büyük şirketin daha spot ETF başvurusunu değerlendireceği ve bu konuda nihai kararını vereceği bekleniyor.
Daha önce, SEC, kripto para ticaretindeki manipülasyon ve çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerini gerekçe göstererek, pazarın henüz olgunlaşmadığını iddia ederek spot Bitcoin ETF başvurularının çoğunu reddetmişti.
Kanada'da spot Bitcoin ETF işlemlerine izin verilirken, Avustralya ve Avrupa da spot ETF ticaretine izin verdi. Ancak pazarın büyüklüğü nedeniyle, ABD'nin onayı endüstrinin manzarasını değiştirebilecek öneme sahip olarak görülmektedir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page