top of page

Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı NFT Dünyasına Girdi!

Türkiye'de ve dünyada birçok sektör ve alan NFT dünyasına hızla giriş yaptı. Özellikle bazı futbol takımlarının kendine özel token çıkardığını biliyoruz.


Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı Türkiye'ye 7. Avrupa kupasını getirdi. Bu kupayı ve kazanma heyecanını dijitale dönüştürdüler.


27 Nisan 2022 tarihinde Bahçeşehir Koleji, İtalyan rakibi Unahotels Reggio Emilia ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynadı. Kolej, 90-74 galip ayrıldı.


Bu final maçının en özel anlarını; BlackStudio, Babylons ve MyPoboa işbirliğiyle NFT olarak dijitalize eden ve koleksiyon haline getiren takım, bu alanda Avrupa basketbolunda bir ilke imzalamayı planlıyor.



Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Kulüp Başkanı Hüseyin Yücel konuyla alakalı şunları söyledi;


"NFT ve metaverse dünyası; özellikle gençlerin oldukça ilgisini çeken, gelişime ve değişime açık bir mecra. Bahçeşehir Koleji olarak da teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştiren, özellikle STEM ve kodlama eğitimi gibi geleceğin mesleklerine zemin hazırlayan eğitim modellerinde her zaman öncü olmaya çalışıyoruz. Bu yıl itibariyle lise seviyesinde başlattığımız Metaverse eğitiminde temel kavramlar ve kuramlar, dijital dönüşüm, NFT teknolojisi, geleceğin meslekleri ve deneysel atölye çalışmalarına yer vereceğiz.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page