top of page

Biden, 2024 Bütçe Planını Açıkladı!

Joe Biden 2024 Yılı için Bütçe Planını Açıklayarak Kripto Vergisi Talep Etti!




Tüketim vergi önerisinde bulunan Biden, kripto madenciliğinin elektrik tüketimi için %30'luk vergi dilimine girmesi gerektiğini savundu.


Hazine Bakanlığına öneride bulunan Biden yönetimi, kripto para madenciği tesislerinin maliyet hesaplarının yapılması gerektiğini dile getirerek vergi önerisinde bulundu!


Biden, Kripto para madenciliği ve Bitcoin için %30 vergi talep etti!


Bütçe önerilerinde, gelir dağılımına yönelik yüksek vergilendirme yapılacağı söz konusu değişiklik arasında yer aldı!


2024 mali bütçe hesaplamalarında:kripto varlıklar ve hisse senetleri dahil edileceği belirtildi. Kripto varlıkların kolay ve hızlı şekilde alım ve satımın yapılması nedeniyle kaynaklanan zararları en hafife indirerek vergi indirimlerinden muaf tutulacağı belirtilen başlıklar arasında yer aldı.


Kripto varlıklar ile ilgili yapılacak vergi değişikliği gerçekleşir ise; önümüzdeki beş yıl içerisinde 20 milyar dolar gelirin olacağı iddia edildi!


Kripto Madencilik Şirketlerine %30 Vergi!


2024 yılı bütçe planı ile yüksek vergilendirme diliminin savunulması dikkat çekti!


ABD bütçe teklifi ile kripto madenciliğinde kullanılan elektrik maliyeti için vergi teklifi dikkat çekerken kripto varlık şirketleri unutmadı! kripto varlık faaliyetleri için kullanılan bilgisayar kaynaklarından da aşamalı özel tüketim vergisinin olacağını iddia etti!


Kripto varlıkları Bildirme Gerekliliği:


2024 bütçe planlamasıyla kripto madenciliğine vergi dilimini savunan ABD Biden Yönetimi, dijital varlık hesaplarında yüklü miktar bulunduran vatandaşlarının da gerekli mercilere rapor verilmesi gerektiğini savundu!




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page