top of page

Bill Gates'in Yapay Zeka Yorumu!

Microsoft kurucusu Bill Gates, Web3 ve Metaverse’ün Abartıldığını, Gelecek Teknolojinin Yapay Zeka Olduğunu(AI) Belirtti!

Microsoft Kurucusu Bill Gates Web3 ve Metaverse’ü Küçümsedi!


Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Reddit'teki AMA etkinliğinde sorulara cevap verdi! Bill Gates, Web3 ve Metaverse küçümseyerek gelecek teknoloji için en büyük devrim ''Yapay Zeka'' olacak dedi.


Web3 ve Metaverse olayının tek başına devrim niteliğinde olduğunu düşünmüyorum, Yapay zeka en büyük olanı ve devrim niteliğinde!


Bill Gates Kripto varlıklar ve NFT'ler ile ilgili olumlu bakmadığını belirterek abartıldığını dile getirdi. Enerji kullanımı açısından bitcoin'i de eleştiren Bill Gates NFT ve Web3 hayran olmadığını açıkça belirtti. Nakit para kapmak için oluşturduğunu ileri süren Gates, son zamanlarda popüler olan ChatGPT’ye işaret etti. Robotların, gelecekleri inşa etmekte neler yapacağı fikrini fazlasıyla verdiğini söyleyen Gates, yenilikçi teknolojiden etkilendiğinin altını çizdi!


Yapay Zeka ve İnsanı Yardım?


Yapay zeka'yı önemsemenin diğer sebeplerinde ise insanı yardım çalışmalarında kullanılabilecek teknoloji olmasını öne sürdü!


Bill Gates, hayırsever olarak tanımlanan iş insanı olarak, yardım çalışmalarında yapay zeka kullanmanın önemine vurgu yaparak,

“Afrika’da tıbbi bakıma kolay erişimi olmayan insanlar bizim için bir öncelik.” ifadesi kullandı.

Gates Vakfı'nın önceliğini çocukların metametiğe ilgi duymasının yenilikçi teknolojiyle gelişmelerini olanak sağlamanın eğitim alanın da öğretmenlere sahip olmanın öneminin altına çizerek ilim ve bilimin yaygınlaşmasının artacağına dikkat çekti.


Gates, 2021 yılında, sanal toplantılarının çoğunun Metaverse'e taşıyacağını öngörerek, Sanal gerçeklik (VR) teknolojinin  uzaktan toplantı deneyimlerin gelişeceğini ve etkilendiğini dile getirmişti.  


  • Teknoloji ile içli dışlı olan bir iş insanı olarak kısa bir soru-cevap kısmında düşüncelerini dile getiren Gates haklı mı? NFT, Metaverse ve kripto para birimleri geleceği inşa etme de yapay zeka'yı geçemeyecek mi? Yapay zeka kendi blockchain teknolojisini oluşturarak gücüne güç katacak mı? İleri ki süreçlerde bizleri neler bekliyor göreceğiz ama görünen şu ki blockchain ekosistemi azınlık grup içinde kalmaya devam edip sınıfsal durumları ön görmez ise yapay zeka biz insanlardan daha çok güçlenmeye devam edeceği aşikâr bir durum.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page