top of page

Blockchain Tabanlı Kimlik Hamlesi Güney Kore'den!


GüneyKore vatanadaşları için blockchain tabanlı kimlik kullanmaya başlayabileceklerini duyurdu!



Blockchain merkezli dijital kimlik kullanım için 2024 yılını takvimine ekleyen GüneyKore hükümeti, piyasaya sürülmesi için çalışmalarının başladığını dile getirdi.



Dijital kimliklerin 2024 yılında piyasaya sürülmesi ardından ilk etap olarak 45 milyon kişi tarafından kullanılmasının beklendiğini belirtirken, dijital kimlikleri ile mobil cihazlara uyumlu uygulama geliştireceklerinin sinyalini verdi!


Kore Bilim ve Teknoloji Politikası Enstitüsü’den Hwang Seogwon,

Dijital kimliklerin sağlık, finans, vergi ödemeleri ve ulaşım gibi bir çok alanda kullanılabileceğin aynı zamanda erişime sahip olacağını

belirtti.


Güney Kore hükümeti merkeziyetsiz kimlik sistemi kullanacaklarını belirtirken telefonlara bağlı ID’lerin kısacası, vatandaşların özel bilgilerine erişimin olmayacağının altını çizdi.


  • Güney Kore, dijital kimlik hamlesi ile blockchain teknolojisini gün geçtikçe daha yakın takip ediyor ve uyguluyor! Dijital kimlik ile dijital ekonomininde daha fazla hızlanacağından hiç şüphe yok! Şeffaflık ve merkeziyetsizliği kimlikte barındırmanın hükümet ve vatandaş açısından bir çok artısı olacak gibi!



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page