top of page

CryptoFemale ''Blockchain Ekosisteminde Kadın Olmak'' Etkinliği Düzenledi!

AB Sivil Düşün Programı destekli ''Blockchain Ekosisteminde Kadın Olmak'' adlı proje kapsamındaki etkinlik CryptoFemale ve Youth-Agenda Derneği tarafından organize edilerek 21 Ocak 2023 Tarihinde İBB Zemin İstanbul'un ev sahipliğiyle gerçekleşti!




Blockchain Ekosistemide kadınların gelişim ve değişimine önem veren AB destekli proje Zemin İstanbul'un ev sahipliği yapmasıyla sona erdi! Etkinlik konuşmacılar dışında 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti!



Etkinlik başlıklarını yürüten kişi ve topluluk detayları:


CryptoFemale Topluluğu ve Amaçları:Blockchain Ekosisteminde Kadın Omak projesi kapsamında topluluklarının önemi ve bilinci üzerine durulurken istihdam ve görünürlüğün var olmasıyla ekosistemin yerelden globale aktarılmasının gerekliliğinin altı çizildi! Topluluğun ileriye dönük olması ve canlı olmasının en önemli sebebinin eğitimler olduğu da belirtildi.


Blockchain Ekosisteminde Kadın Sanatçı Olmak:Dijital Sanat Küratöru Esra Özkan ve NFT Sanatçısı ve Aktrist Gözde Mutluer ekosistem içinde sanatın da görünür ve bilinir olmasının kendini var etme kimliliğinin teknoloji ve sanatla birleşmesinin önemine vurgu yaparak NFT'nin kişi kimliğini özgürleştirdiğini genç sanatçılarının özgünlüğünü korumak için blockchain teknolojisinin gerekliliğine ve kadınların merkeziyetsiz oluşumda daha çok işler yapacağı belirtildi.


Ekosistemde Topluluk Bilinci ve Kadın Toplulukları:Moderatörlüğü Prof. Dr. Belma Oğul'un yaptığı panelde ise Respect Women, CyrptoFemale, ISBW, ve Women3 yer aldı! Kadın topluluklarının beraber ve birliktelikle inşa edilmesini gerekliliği savunulurken, toplulukların ekosistem için de olmasıyla kadınların teknolojik okur-yazarlığına artmasına katkı sağlayacak nitelikte olduğu görüşü savunuldu!

Crypto Piyasası ve Teknik Analiz:Kamile Uray, kripto varlık piyasası ve teknik analiz ile kadınların ekonomik özgürlüğüne vurgu yaparak öğrenilen her bilgi ile kendi istihdamlarının kendi yaratma imkanlarının olduğunu iletti.


Blockchain Gazeteceliği ve Kadınların Sektördeki Yeri:

Deniz Nur Köken, Melis Hazal Karagöz, Ceylan Arslan ve Beliz Kudat'ın katılımıyla gerçekleşen panelde ise; ekosistemde merkeziyetsiz medyanın yararlı ve zararlı etkenlerinden bahsedilerek doğru medya kuruşlarıyla bilgi vermenin önemine vurgu yapıldı! Özellikle Blockchain ekosisteminde kadınların önderliğinde bulunan medya sektörlerinin doğru ve güvenilir olması üzerine değinilirken geleneksel medya farklılıklarından bahsedildi. Blockchain Felsefesini benimsemenin önemi üzerine durulurken eşitlikçi ve özgürlükçü kitlenin kaçılmaz olmasına vurgu yapıldı!


Sektördeki Mühendis Kadınlar ve DevCon Süreci:ETHIstanbul Ece Belgin ve KRPT Melek Yiğit panelinde ise yaygınlaştıkça gelişen ve değişen Türkiye için önemli noktalarda bulunuldu. İstanbul'u merkezi haline getirerek istihdamı artmanın önemine değinildi. ETHIstanbul olarak sadece istanbul'un değil Türkiyenin kazanacağını aynı zamanda Türkiye'nin tüketici ve üretici kimliğinin daha çok ilerleyeceğini nufus politikalarını da etkileyeceğine değinildi!

Girişimci Kadınlar ve Web3 Beklentileri: Moderatör Büşra Temurçin, Earnline kurucu ve ortağı Sevilay Güler, NFTBULL Kurucu ortağı Beste Sıla Sarıca ve Patika.dev Ezgi Yaltay ise girişimci kadınlar olarak neler ile karşılaştıklarını dile getirdi. Geleneksel iş modülü dışına çıkarak Web3 alanında ilerleyen kadınlar olarak gelir etme etmenin bağımsız ve merkeziyetsiz avantajlarından bahsedildi.

Web3 Global Çalışmalarda Kadınlar: Ledger Türkiye Direktörü Burcu Atalay CnnTürk Yazarı Çigdem Öztabak (Online) ve Talcon Yazılım ve Bilişim direktörü Neval Karagöz ve Board Dırector Sıddıka Demir (Online) panelinde ise toplulukların ve projelerinin önemine vurgu yapıldı. Merkeziyetsiz dünyanın kadınlara getirisinin ve yaygınlaşma politikasını sınırsız olmasının avantajlarıyla eğitimler ile bilginin ileriye dönük olacağı görüşü baskın çıktı!


Kripto Varlık Regülasyonunda Kadınlar:Moderatör Berna Süslü - Fexobit ve EY Türkiye Blockchain Desk Lideri Esra Özdemir, GlobalB Kurucusu Av.Sima Baktaş Av.Aybike Özer ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatma Özkul olası regülasyonlarla ilgili görüşlerini bildirdi. Hukuki düzenlemeler ve vergilendirme boyutuna girerek Türkiye'nin olası yasaklayıcı düzenlemeler içermesi durumda ekosistemin zarara uğrayacağını doğru ve düzenleyici regulasyonların olması ile hukuki güvencenin hem birey hem de toplumlar için artı değer katılacağı görüşü üzerine gidildi.

Blockchain Projelerinde Kadınlar : Moderatör Azade Özaltun (Transferchain)

Yoorbit Asuman Açıkgöz, CoinTr Zeynep Ecenaz Altınok, Mossfacestudios Cansu Önder, Alya Dilara Yağçıoğlu ve Özge Özdemir panelinde ise projelerde kadınların yer almasının önemine vurgu yapması dışında sosyal bilimlerin de görünür kılması için çalışmalar yapılması gerektiği savunuldu!


Yaratıcı NFT Uygulamaları ve NFT Koleksiyonları: Anıl Altas Brug (online) ve Aybike Özer ile NFT paneli gerçekleşti! Turboslow Dijital/NFT Ajans sahibi Anıl Altas NFT uygulamaları hakkında bilgi vererek A'dan Z'ye kuşaklar arası Nft modüllerinin önemine vurgu yaptı.

Haber detayı için linke tıklayabilirsiniz.


''Blockchain Ekosisteminde Kadın Olmak'' projesinin etkinliği esnasında; ELYT, UTILIFY VE TURBOSLOW tarafından 3 ayrı NFT hediye edildi!






ELYT, Blockchain ekosisteminde toplulukları ve markaları bir araya getirerek NFT Dünyası sunar!



Etkinlik Katılımcıları ve Konuşmacılara Özel Hazırlanan NFT'ler!




Utilify, kullanıcıların birden fazla cüzdana ulaşarak NFT'lerin sahipliğini kanıtlamaya yarayan proje!









Turboslow, yaratıcı Web3 hizmeti sunan Dijital/NFT Ajansı!




Türkiye, Blockchain alanında ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor!


Blok zincir ekosisteminde dayanışma istihdam ve network başlıkları ön plana çıkarken ekosistemin büyümesine etkin olacak konular ön plana çıktı! Kadınların ekosistemde eril düşünceden sıyrılarak daha fazla etken sahibi olduğunu ve olacağının kaçılmaz gerçek olduğu, eril düzeninin giderek azalmasıyla kadınların istihdamın artacağı ile projelerin de devamının geleceği belirtildi.



コメント


bottom of page