top of page

Damien Hirst, NFT Eserlerini Yakıyor!


İngiltere’nin en zengin sanatçısı olarak adlandırılan Damien Hirst, eserlerini hem fiziksel hem de NFT olarak sunması ardından, orijinal versiyonlu NFT eserlerini ateşe atan ilk sanatçı olarak tarihi hamlede bulundu!






İngiliz sanatçı Damien Hirst, satılan NFT eserlerini yaktı. Yakılan NFT eserlerinin yaklaşık değeri 10 milyon dolar olarak belirtildi.

Damien Hirst, NFT eserlerini sergilediği Londra’daki Newport Street Gallery’de yaktı! Hirst, NFT eserlerini yaktığı esnada sosyal medya hesabında canlı yayın açtı.










İngiliz çağdaş sanatçı Damien Hirst, NFT dünyasında gündemde!


Eserlerini yakmadan önce tulum ve eldiven giyen sanatçı;


''Beklediğimden daha iyi hissettiriyor''

dedi.


Hirst, bir çok eserinde değer kavramını işlerken, para ve sanat arasındaki ilişkileri sorgulamaya başladığını dile getirmişti.


The Currency adındaki koleksiyonun çalışmaları nerdeyse 6 yıl önce başlamış ve 10 bin eser varlığı söz konusu iken sanatçı, eserlerini fiziksel satışla satmak yerine saklamayı tercih edip alıcılara NFT versiyonlarını isterlerse alabileceklerini açıkladı.


  • Sanat eserlerini yakma girişiminin iyi hissettirdiğini dile getirmesi , fiziksel ortamlarda sanatın işleyiş biçimindeki değer değişlikliğinin etkisi olduğunu düşünmekle beraber, dijital sanat eserlerinin giderek büyümesiyle NFT eserlerini de tutması etken sebep olabilir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page