top of page

Dijital Türk Lirası için Tarih Verildi.

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamaya göre Dijital Türk Lirası ile ilgili test aşamasına girildi. Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci fazına göre gelecek yıl yani 2023 yılında ödemeler için kullanım olabilecek.


Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi'nin düzenlediği Blokzincir Etkinliği'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar ve blokzincir teknoloji hakkında açıklamalar yapmıştı.





Dijital Para 2023 yılında uygulanacak!

Cumhurbaşkanlığının 2023 yılına ait programına göre, blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parasının uygulamaya konulması için çalışmalara başlandı.


Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz pilot çalışmalarına karşın, dijital Türk lirasının ödemeler için kullanımı testlerine başlanacak.


Dijital Türk lirası sistemleri, dijital kimlik ve FAST sistemleri ile araştırma-geliştirme yapılarak bu çalışmalar tamamlanacak.


Bu çalışmaların sağlıklı takibi için “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü” kurulacak.


Programda, kamuoyunun daha geniş kesimlerinin kararları anlayıp yorumlayabilmeleri amacıyla dijital araçların daha etkin kullanımı ve hedef kitlelere kararların açıklanması konusunda çalışmalar yapılacağı ifadeleri yer aldı.


Kaynak: AA

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page