top of page

Google Yapay Zeka Ürünü Bard!

Google Yapay Zeka Ürünü Bard'u Kullanıma Sürdü! Google'un Yapay Zeka Aracı Bard, Sohbet Ürünü Olarak Sürümü Piyasada!



Teknoloji Devi Google ChatGPT rakip olarak yapay zeka ürünü Bard'u geçtiğimiz aylarda duyurmuştu!



Google sohbet butonu Bard, ABD ve İngiltere'deki kullanıcılar için açıldı! ABD ve İngiltere kullanıcıları erişim hakkı için bekleme listesine kayıt olması gerektiğini dile getirdi!




Diğer ülke kullanıcıların ise erişim izni ile ilgili net bilgi verilmemektedir.


Google, yeni ürünü Bard'u tanıtırken arama devi Google'un yerine geçmeyeceğini ''sohbet ürünü'' olduğunun altını çizdi! Arama motoru olarak kullanılmayacağının altını çizen Google, Bard'u daha çok metin tamamlayıcı ve arama tamamlayıcı olarak nitelendirdi.


Arama motoru olarak yapay zeka ürünü bard'u göstermeme sebebinini ise yanlış ya da hatalı bilgileri üretme ya da yol açmasına sebebiyet verme ihtimalinden kaçındıklarını dile getirdi.



Bard, taslaklar oluşturan, sohbet etmek isteyen fikir alışverişinde bulunmak isteyen için araç olacak!


Bard Proje liderleri Sissie Hsiao ve Eli Collins,


İnsanların meraklarını körüklemeye, üretkenliklerini artırmalaya ve fikirleri hızlandırmaya yardımcı olmaya amaçlayan araç olarak tanımladı.

Ayrıca Bard'ı, kullanıcıların "üretken yapay zeka ile işbirliği yapmalarına" olanak tanıyan bir ürün olarak nitelendirdi.


Google Ceo'su Pichai,


''Bard, kullanılmaya ve test edilmeye başlandıkça, yapay zeka ürünümüz gelişmeye ve bizleri şaşırtmaya devam edecek! Kullanım esnasında bazı yanlış ya da hatalar olmaması imkansız ancak geri bildirimler ile ürünü geliştirmek büyük önem taşıyor''

dedi!


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page