top of page

İran ve Rusya'dan Dolarsızlaşma Hamlesi!


İran ve Rusya'dan Stratejik Hamle:Akademik İş Birliğiyle Dolarsız Ekonomi!





İran ve Rusya, ekonomilerini dolardan arındırma çabaları kapsamında önemli bir adım attı.


İran ve Rusya Üniversiteleri Dolarsızlaşma için İş Birliği Yapıyor!


Geçtiğimiz hafta, İran İmam Hüseyin Üniversitesi ve Rusya Plekhanov Ekonomi Üniversitesi rektörleri, uluslararası ticaret ve finansmanda ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmaya yönelik girişimlerde bulunmak için bir iş birliği mutabakatı imzaladı.



Bu anlaşma, her iki ülkenin de ABD yaptırımlarının etkisini azaltmak ve dolara bağımlılıklarını düşürmek amacıyla yürüttüğü daha geniş bir stratejinin parçası olarak dikkat çekiyor.


İran ve Rusya'dan Ekonomik İş Birliği: Akademik Ortaklıkla Dolarsızlaşma Hedefi!


Anlaşma, öğrenciler ve profesörler arası değişimler, pratik eğitimler ve bilimsel stajlar dahil olmak üzere bilimsel ve akademik değişimlere odaklanıyor. Üniversiteler arasındaki bu iş birliği, karşılıklı ekonomik dayanıklılığı artırmayı ve alternatif finansal sistemleri teşvik etmeyi amaçlayan akademik ve ekonomik iş birliği eğilimini vurguluyor.

Bu iş birliği, İran ve Rusya'nın, ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmak için gösterdiği çabaların önemli bir örneği olarak öne çıkıyor. İki ülkenin akademik kurumlarının, bilimsel ve pratik bilgi alışverişi yaparak, ekonomik iş birliği ve dirençlilik konusunda yeni yollar keşfetmeleri bekleniyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page