top of page

Interpol Metaverse'de!

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), kripto varlık ve siber suçları önlemek için yeni dünya Metaverse'e açıldı! İnterpol, Kripto varlık suçları için ayrı ekip kuracağını duyurarak ekosistem içinde yer aldı!



Kripto varlıklarla ilişki suçlar ile mücadele edilmesinin gerekli olduğunu öne sürerek ekip kurulması gerektiğini ve kurulan profesyonel ekiplerle suçların önüne geçilmesinin önemine değindi.


Interpol 90.Interpol Genel Kurulu’nda Metaverse’ü tanıtarak kullanıcıların kurs ve eğitimlere Metaverse ile katılacağını duyurdu! Dünya’da ilk olarak kolluk kuvvetleri için Metaverse alanını tanıtılmış oldu!


Dünya üzerinde farklı kolluk kuvvetlerinin birlikte çalışmasını önemi üzerine durulması eğitime katılacak yeni personellerin ise bilgi ve birimle suçlarla mücadele edilmesine dikkat çekti!


Business Standard’ın 17 ekim tarihli haberine göre suçlarla mücadelede yardımcı olabilmek ve birlikte iş birliğiyle çalışabilmek adına Singapur'da özel ekip kuracaklarını aynı zamanda devletlerin, kripto ve siber suçlarla mücadele etmesinden en büyük etkisinin birlikte hareket etmesiyle çözümleneceği görüşü bildirildi.


Interpol genel sekreter Jürgen Stock,


Kripto varlık suçlarıyla mücadele etmesinin eğitim ve ekip kurmakla başlamanın önemi üzerine durdu ve ekleme yaptı!


"Çünkü emniyet güçleri çoğu zaman kripto para suçları hakkında yeterince eğitilmemiş ve donatılmamış oluyor"

dedi.


Kripto paralar ve siber suçlarla mücadele!



Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu Özel Başkanı Praveen Sinha, dijital suçların izlenmesinin zor olduğu ama ortak çaba ve gayretinin önemi üzerine durdu!


“Tek cevap uluslararası kooperasyon, koordinasyon, güven ve gerçek zamanlı bilgi paylaşımı" diye ekleme yaptı!


Interpol, siber suçların küresel düzeyde arttığı ve en yüksek suçlar olarak görüldüğü raporu yayınladı!


Dünya üzerinde kolluk kuvvetleri için tasarlanmış ilk Metaverse alanı!

Interpol, kullancıların Fransa'nın Lyon kentindeki INTERPOL Genel Sekreterliği genel merkezinin sanal olarak gezmelerine, eğitim kursları almalarına, çalışanlarda etkileşime girmelerine olanak sağlayacak!


INTERPOL oluşturduğu metaverse alanı ile hem kapasite geliştirici etki yaratacak hem de sanal dolandırıcılığın önüne geçecek!


Açıklamada bulunan INTERPOL,

“Metaverse kullanıcılarının sayısı arttıkça, olası suçların listesi de potansiyel olarak çocuklara karşı suçları, veri hırsızlığını, kara para aklamayı, mali dolandırıcılığı, kalpazanlığı, fidye yazılımlarını, kimlik avını ve cinsel saldırı ve tacizi içerecek şekilde genişleyecektir.”

INTERPOL'ün Teknoloji ve Yenilik İcra Direktörü Madan Oberoi,

“Metaverse, kolluk kuvvetleri için muazzam etkilerle günlük hayatımızın her yönünü dönüştürme potansiyeline sahip alan olacak! Ancak polisin Metaverse'i anlaması için onu deneyimlememiz gerekiyor."

dedi.


INTERPOL resmi internet sitesinde detaylı açıklamalara erişebilirsiniz.



  • Öncelikle geçmişten günümüze özellikle suç modelleri ne olursa olsun genellikle bilginin azlığından kaynaklanan sebepten dolayı artmaktadır. Teknoji ile beraber sanal dolandırıcılık otomatik olarak artmış olsa da en iyi önlem birlik ve bilgi teşkilatı kurmaktır. INTERPOL'un geleceğin ekosistemi için bulunması değerli ve güvenli bir hamde!




Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page