top of page

JP Morgan ve Visa Ortak Blok Zincir Ağ'da!

JP Morgan ve Visa, özel blok zincir ağlarını birbirine bağladı! Özel blok ağları Liink ve B2B Connect’i birbirine bağlayarak küresel ödemelerde kolaylık sağlayacak!



Sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak adına ortak hamlede bulunan JP Morgan ve Visa blok zincir ağları Liink ve B2B Connect bir arada!


Bankalar arası Bilgi Ağı olarak adlandırlan Liink, sınır ötesi transferlerin gerçekleşmesinin daha verimli ve hızlı hale gelebilmesi adına JP Morgan tarafından 2017 yılında geliştirip hayata geçirilmiştir. İşlem yapan tarafların gerçek veri bilgilerinin sağlanması amacıyla Liink’in ''doğrulama veri ürünü'' olarak adlandırılır. Liink’in blok zincir ve ödeme altyapısının bu işleyiş biçimi JP Morgan tarafından Onyx aracılığıyla sunulmaktadır.


Detaylı Bilgi İçin;




Visa, kurumsal müşteriler ve finans kurumları için sınır ötesi ödeme ürünü B2B Connect ile hesap doğruluğunu temin ederek onaylatmayı benimsemiştir. Hızlı ve uygun maaliyet sunarak dijital ortamda çalışan B2B Connect, hatasız erişimi mümkün kılma üzerine tasarlanmıştır.


JP Morgan genel olarak başarısız, hatalı olarak gerçekleştirilen ödemeler üzerinden gidilmesi gerektiğini düşünerek Visa ile B2B Connect hamlesi yapılması şaşırtıcı olmakla beraber risk analizlerini en aza indirecek hamlede bulunması ekosistem açısından değerli!


Confirm’in Global Başkanı Alex Littleton :

“Confirm'in büyümesi ağların etkisiyle daha büyük ölçüde etkileniyorken Deutsche Bank'ı kurucu üye olarak adlandırmak, aynı zamanda Visa B2B'nin blok zincirine ara bağlantı kurarken, küresel ölçekte benimsenmemizi hızlandıracak” söyleminde bulundu.

Çoğu başarısız ödeme küresel ekonomiye fazlasıyla etkilemektedir. Nedenleri ise hesap bilgilerini doğru kişi ya da kurumlara gitmemelerinden kaynaklanmaktadır. Dolandırıcılık ve işlem hatasından kaynaklanan gecikmelerin olmaması adına güçlerinin birleşmesi iyi bir hamle!


Ödeme verimliliği, şeffaflık ve işlem doğruluğu gibi bir çok alanda yenilik yapılacağı kesin!

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page