top of page

Macaristan ve Tayland Blockchain Ortaklığı Kurdu!

Macaristan ve Tayland Blockchain Teknolojileri için İş Birliği Yaparak Blockchain Ortaklığı Kurduklarını Açıkladı!




Macaristan Blockchain Koalisyonu ve Tayland Fintech Derneği, Blockchain teknolojileri ve finansal piyasaları desteklemek amacıyla iki taraflı anlaşma imzaladı. Tayland-Macaristan Fintech Forumu:''Mali Devrimi Birlikte Güçlendirmek'' adlı başlıkla atılan imzalar netliğine kavuştu!


Blockchain teknolojilerini teşvik edebilmek adına ortaklık kurduklarını açıklarken alternatif hizmetler ve fikir birlikleri üretmek için harekete geçeceklerini açıkladı.


Blockchain Anlaşması!


Tayland-Macaristan Fintech Forumu sırasında Blockchain teknolojilerini destelemek için kurulan Mutabakat Zaptı, dijital çağda yenilikçi hareketlerle ilerleme yönünde!



Fintech Forumu, Finansal teknoloji hizmetlerini sergilemeye yönelik etkinlik Macaristan büyükelçiliği tarafından düzenlendi! ''Mali Devrimi Birlikte Güçlendirmek'' başlıklı forum ile imzaların atılamasıyla Blockchain teknolojisine olumlu bakışla dijital ilerlemeye hızla adım atıldı!




Tayland Fintech Derneği başkanı Chonladet Khemarattana


“Macar şirketleri ile gelecekteki işbirliği, sadece Tayland’ın daha fazla deneyim kazanmasına yardımcı olmakla kalmayarak her iki ülkenin de gelecekte yeni fikirler veya hizmetler başlatmasına yardımcı olacaktır.”


Mobil ödemeler, dijital para birimi, e-ticaret gibi dijital finansal hizmetlerin daha fazla büyüyeceği öngörülmektedir. Khemarattane, yapılan anlaşmanın uluslararası iş birliğinin teknoloji ve finansın gelişmesi için önem arz ettiğini belirterek ekleme yaptı.




Macaristan'ın Tayland Büyükelçisi Sándos Sipos'a göre, ortaklığın önemi üzerine durdu!



Sipos, Macaristan ve Tayland'ın diplomatik ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, finansal teknoloji trendlerinin gelişimi ve değişimiyle ihtiyaçların şekilleneceğini değindi. Mali iş birliğinde geleceğin önemi üzerine görüşlerini bildirmesi üzeri fintech çözülerinin geliştirmesinde etken olacağını belirtti.



  • Mart ayında Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ve Ulusal Veri Ekonomisi Bilgi Merkezi ile ortak kurulan Macaristan Blockchain Koalisyonu; özel sektör, kamu sektörü ve akademi dünyasında yer alan bir çok kişilerden içinde yer almasıyla oluşturulmuştur.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page