top of page

MasterCard Blockchain Ekosistemine Uyum Sağlıyor!

Mastercard, ABD'de 1966 yılında kurulmuş dev finans şirketidir. Mastercard, ödeme sistemlerini sağlamasıyla tanınmakla beraber günümüzde blockchain/kripto ekosistemini yakından takip etmesiyle adını duyurmaya devam ediyor!



Mastercard, Web3 ve NFT dünyasına giriş yaparak bir çok hamlede bulundu!


Mastercard geçtiğimiz aylarda Blockchain ekosisteminde ne gibi hamlelerde bulundu?


  • Mastercard, ödeme ağını Web3’e taşıyarak kredi ve banka kartlarıyla NFT satın almaya izin vereceğini duyurmuştu! The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway, Immutable X, Candy Digital, ve Web3 iş birliklerini duyurarak NFT ticaretini etkinleştiren MasterCard, ekosistemde büyük etki yarattı.


  • NFT tasarımlı kredi kartı hamlesinde bulundu! Bored Ape ve Moonbirds NFT sahipleri, NFT'lerini kendi kartlarında uygulayabilecek!


  • Mastercard son olarak ise; Finansal kurumların kripto varlık ticareti sunmasına izin veren programı başlatacağını duyurdu! Finansal kuruluş ve müşterilerine alım -satım yapma imkanı sunacağı program için ise Paxos şirketi ile anlaşma yaptı! Finans ve teknoloji kurumu Paxos: varlık belirleme kripto para, aracılık ve takas hizmeti sunmaktadır. Hali hazırda Paypal tarafından da kullanılan Paxos, bankalar arası köprü olmaya doğru evriliyor!


CNBC'ye yapılan açıklamaya göre Mastercard güvenlik ve regülasyon uyumluğuna dikkat ettiklerinin altını çizdi! Bankalarının regülasyon ve güvenlik kurallarını benimsedikleri takdirde uyum sürecinin daha iyi olacağını, sorumlu davranışlarla güvensizlikleri en aza indirmenin önemi üzerinde durdu.


Mastercard, mevzuata uygunluk ve güvenliği sıkı sıkaya ele alacaklarını dile getirdi!


Mastercard’ın baş dijital sorumlusu Jorn Lambert:


“Kriptonun ilgisini çeken çok sayıda tüketici var, ancak bu hizmetler finansal kurumlar tarafından sunulmadığı için tüketiciler güvensiz hissediyor, çok daha fazla tüketici Mastercard hamlesi ile daha fazla güvende hissedecek.”


Kripto dünyası “gerçekten ana akım haline gelmenin zirvesinde” ve daha iyiye ulaşmak için takım kurulması gerektiğini, anlaşmaların ve ortaklaşmanın önemi üzerinde durdu ve ekleme yaparak, kripto endüstrisinin bildiğimiz gibi finans endüstrisini kucaklamadan gerçekten ana akım olacağına inanmak zor”

İfadesini kullandı!




  • Kripto varlık şirketlerinin ve geleneksel ödeme sistemlerinin bir arada çalışması ekosistemin gelişmesi açısından önem arz etmektedir. Geleneksel ödeme yöntemlerini seçmek yerine değişen ve gelişen teknolojiyle hareket etmek finans dünyasının daha iyi şekilde büyümesine olanak sağlayacaktır!

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page