top of page

Microsoft, Meta’ya Doğru ilerleme Kararı Aldı!



Teknoloji devleri Microsoft ve Meta iş birliğine girdiklerini duyurdu! Microsoft, Office 365 ürünlerinin Metaverse’e taşıyacağını, Meta'nın Sanal Gerçeklik(VR) platformunda yeni hamlelerde bulunacağını iletti.



Microsoft, Meta ile iş birliğine girerek Metaverse’e adım attı! Meta, sanal gerçeklik platformunu Microsoft (MSFT) Office 365 uygulamalarına entegre edeceğini, sanal ortamlarda çalışmayı teşvik etmeyi amaçlayarak yeni dünya düzenine ayak uyduracağını dile getirdi!


Meta'nın yeni özelliklere sahip Quest Pro sanal gerçeklik gözlüğü Microsoft Office 365 uygulamalarında kullanabilecek! Karma gerçekliğe en yakın Quest Pro VR gözlük gerçek zamanlı duygu izleme, göz kırpma kısacası yüz mimikleri hareketlerinin bir çok özelliklerini barındırıyor!


Meta CEO’su Mark Zuckerberg'in Sanal Avatarı!



Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Meta Connect 2022 etkinliğinde önemli yeniliklerle dolu Quest Pro VR tanıtımını yaptı! Yenilik ve tanıtımın yanı sıra dikkat çeken haberlerden biri de Microsoft ile yapılan ortaklığı duyurması oldu. Microsoft Teams uygulamasını da kullanılabileceklerini dile getirdi.


Dev ortaklıklarla beraber metaverse evrenine taşınarak, Meta'nın Horizon Workrooms sisteminde toplantı yapma avantajlarına sahip olacak! Katılımcıların kendi avatarları ile toplantı yapmalarına olanak sağlanarak real ortamdan sanal evrene taşıyan yeni nesil çalışma ortamları yaratılacak!



Microsoft 365 uygulamalarındaki özelliklerle kullanıcılar, Quest Pro ve Quest 2'den SharePoint, Word, Excel, PowerPoint ve Outlook etkileşimde bulunacak! Microsoft, bulut tabanlı versiyonlarını da aktarmayı mümkün kılacak!


Microsoft Ceo'su Satya Nadella,
Teams uygulamasıyla ilgili VR'ı entegre edeceklerini, COVID-19' beraber home office ve esnek çalışma politikalarını da ifade ederek, pandemi sebebiyle ofis tabanlı ortamların eve taşındığını ve bu deneyimi “hayatta bir defa başa gelecek” bir şans olarak nitelendirdi.
Microsoft CEO’su, “Microsoft Teams’in sürükleyici toplantı deneyimini, insanların birbirleriyle bağlantı kurmanın yeni yollarını sunmak için ''Meta Quest’e getiriyoruz” ifadelerini kullandı ve “Artık sanki birlikteymişsiniz gibi bağlantı kurabilir, paylaşabilir ve iş birliği gerçekleştirebilirsiniz” diye ekleme yaptı



CEO’su Mark Zuckerberg, “Bireyselliğin öne çıktığı işler arttıkça, mevcudiyetinin önemini hissetmesini istiyoruz” diyerek iş toplantıların ortaklıkla beraber “geleceğin sanal ofis temeli” olacağının altını çizdi.


Genel olarak dile getirilen real hayat ve sanal hayatı bir arada entegre olmasını amaçlayan Meta ve Microsoft şirketi karma gerçekliği yansıtacak!




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page