top of page

Microsoft, OpenAl'a Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı!

Microsoft, OpenAl'a milyar dolarlık yatırım yaparak partnerliğini resmen açıkladı! CharGPT ve DALL-E yaratıcı OpenAl'a yatırım yapan Microsoft, yeni hamlelerle yapay zeka teknolojisini benimsemeye devam ediyor!



Microsoft Ceo'su Satya Nadella,


Microsoft'un OpenAl'nın temel yapay zeka teknoloji ve ticari platformlar ve endüstriyel şirketlere sunmayı hedeflediklerini açıkladı!

GPT-3 ve DALL-E gibi OpenAL yeniliklerini, Microsoft Edge, Power Apps ve Designer (yakında çıkacak) gibi uygulamalara dahil edeceği sinyalini verdi!



ABD merkezli teknoloji ve bilişim şirketi Microsoft, geçtiğimiz günlerde 10 bine yakın çalışanı işten çıkartmayı hedeflerken milyar dolarlık yatırımla yapay zeka şirketi ile anlaşma yaparak pazar alanını genişletmeyi hedefliyor!


Bir çok anlamda sanat metin içerik üretici olarak tanımlayabildiğimiz yapa zeka sistemlerinin girişim sahibi olan OpenAl ile kullanıcıların deneyimlerini güvenli şekilde geliştirmek istediklerini açıkladılar.


Yapay zeka ile en iyi altyapı kurulmasını hedefleyen Microsoft, Yapay Zeka Endüstrilerinden biri olmayı hedefliyor!



Microsoft CEO’su Nadella yaptığı açıklamada,


"OpenAI ile ortaklığımızı, son teknoloji AI araştırmalarını ilerletmek ve AI'yı yeni bir teknoloji platformu olarak demokratikleştirmek için ortak bir hedef etrafında kurduk''

dedi!


OpenAI CEO'su Sam Altman


"Microsoft, değerlerimizi paylaşıyor, bağımsız araştırmalarımızı devam ederken herkesin yararına uygun gelişmiş yapay zeka oluşturmak için birlikte çalışmaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz.''


açıklaması yaptı!


Yapay zeka şirketi ve teknoloji şirketi, uygulamalarını oluşturmak en iyi alt yapı sunmak ve yapay zeka endüstrilerdeki geliştiriciler ve kuruluşlara erişimi sağlamak için paydaşlıklarının devamının geleceğini iletti!




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page