top of page

PayPal ve Apple Pay Rekabetine Karşı ABD Bankaları!

PayPal ve Apple Pay rekabetini karşın ABD Bankaları, dijital cüzdan oluşturmak için iş birliği yapacaklarını duyurdu!



Early Warning Services, PayPal ve Apple Pay'e rakip olarak yeni dijital cüzdan oluşturacağını dile getirdi!


ABD'nin en büyük bankalarının ortak girişimi olan Early Warning Services(EWS), rekabete karşı piyasa sürmek üzere dijital cüzdan oluşturacak!


JPMorgan, PNC Bank, U.S. Bank, Bank of America, Wells Fargo, Truist ve Capital One gibi bankaların ortaklığıyla kurulan hızlı transfer sağlayan Zelle isimli uygulama sahibi Early Warning Services, banka kartlarına ihtiyaç duyulmadan fiziksel ve online dijital cüzdan için ödeme sistemi üzerinde çalıştığını dile getirdi!


Dijital cüzdanla geleneksel işleyişten gelen banka kullanıcıları için olası riskler azalıyor!


Kullanıcı yararına oluşturucak cüzdan ile hizmet talep edildiğinde kart numarasının girilmesine ihtiyaç duyulmayacak! Kart numaralarıyla giriş yapmayan tüketici ise olası dolandırıcılık riskini de azaltmış olacak!



Kullanıcılar, ödeme esnasında e-posta adreslerini yazacak, EWS'ye ping gönderilecek ve cüzdanlarının kullanımları ilgili bankalarla bağlantı kurabilecekler! Özellikle ABD'li tüketicilerinin dikkatini çekeceğini düşünen EWS, hizmet sektöründe yeni finansal çalışmalar yapacağını da duyurdu!



ABD dahil bir çok Ülke'de fiziksel paraların geçerliliği her geçen gün azalmaktadır. Apple Pay ve PayPal'ın pazar alanın fazlalığı ne kadar mevcut olsa da sistemlerin kullanılmasına izin verilmeyen ya da sunulamayan bir çok ülke olduğu aşikar! Dijital pazar alanı rekabeti oluştururken aynı zamanda yeni pazar alanı oluşturmak isteyen EWS, harekete geçişi ile diğer bankalarda mevcut işleyişini değiştirmek zorunda kalacak mı?





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page