top of page

Rusya, Madencilerin Vergilendirilmesine İlişkin Teklif Sundu!

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto madencilerinin vergilendirilmesi için teklif sundu!


Maliye Bakanlığı, ülkenin kolluk kuvvetleri ve merkez bankası engellerini aşmak için vergilendirilmesi gerektiğini savundu!


Merkez Bankası ve Kolluk güçlerinde gerekli onayı alamayan bakanlık, yeni teklif ile madencilerin vergilendirilmesiyle Rus ekonomisi içinde olması gerektiğini savundu!



Merkez Bankası, madencilerin Rus ekonomisine girmemelerini gerektiğini savunarak, coin'lerin yalnızca yabancı borsalarda satmalarına olanak sağladıklarını aynı zamanda kolluk kuvvetleri ise kara para aklamaya yol açıcağı için destelemediklerini belirtti.


Merkez Bankası ve Kolluk Kuvvetleri arasındaki fikir ayrılığı sürecin uzamasına sebebiyet vermesi üzerine Bakanlık, vergi kanunu ile düzenlenmesi gerektiğini ve sürecin uzamaması gerektiğini iletti.


Izvestia bakanlığın basın duyurusunda ise,


''kripto varlıların madenciliğin elde edilen karlar üzerinden verdi toplanmasının adil olduğunu düşündüklerini''

açıkladı!


Vergi kanunu düzenlemeleri ile riskleri ortadan kaldıracağı ya da azalacağına güvenin sonsuz olduğu dile getirildi!



Rusya Kripto Endüstrisi ve Blockchain Derneği (RACIB) Başkan Yardımcısı Maxim Zelenevsky, Rusya'da madencilik faaliyetleri için düzenlenen mevzuat olmadığını, zorlukların çıkma sebebini düzenli yasal mevzuat olmamasına bağladı!

Vergi kanununda yapılacak yasal değişiklikler Merkez Bankası ve parlamento onayı gerektirse de, bakanlık yürürlükte olan kanun içinde kripto madencilerini de kapsayan "gereken tüm hükümleri içerdiğini" belirtti.


Rusya'da Madencilik Yasallaşıyor mu?


Rusya'da madeciliğin yasal ya da yasadışı olduğuna dair henüz bir net bir belge yükümlüğü olmamakla beraber tartışma konusu!


Duma'nın mali piyasalar komitesi başkanı Anatoly Aksakov, gelir üzerinde bir kereye mahsus verginin benzeri olabileceğini öne sürdü. karların%7,7 ile %15 arasından değişen oranla vergilendirme yapılabileceğini, alternatif olarak ise %20'lik sabit oranla madencilik ''kâr vergisi'' oluşturabileceğini iletti.



Kripto madencilerinden BitRiver'in hükümet ilişkileri direktörü Oleg Ogienko,

kripto satışlarının sonuçlarına göre belirlenmesi, aynı zamanda elektrik ve diğer masraflarında düşmelerine izin verilmesi, aşırı yüksek vergilendirmenin olmaması gerektiğinin altını çizdi.


Oleh Ogienko,
Aşırı yüksek vergi kripto madenciliği yatırımcıları ve küçük girişimcileri çaydırıcağı konusunda uyardı!

Maliye Bakanlığının isteği doğrultusunda yasal zemine taşınırsa rusya ekonomisine ne gibi katkılar sunacağını ileriki süreçlerde görmüş olacağız!



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page