top of page

CB Adayı Sinan Oğan'nın Yoyow adlı kimliği belirsiz kişi ile olan yayını tepki çekti

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için nefesini tuttu. Tam dört adayın yarışacağı seçimlerde tüm Cumhurbaşkanı adayları çeşitli seçim vaatler ile karşımıza çıkıyor.


Blockchain ekosisteminin iki gündür meşgul eden bir olay ile karşınızdayız!




Seçimlere sayılı günler kala Blockchain teknolojisi ile alakalı hamle yapan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan; 22 Nisan 2023 tarihinde RealYoyow takma adıyla bilenen kripto para yatırımcısının telegram kanalına katılacağını ve blockchain teknolojisi, kripto paralar, diğer finansal konular hakkında sohbet edeceği ile ilgili bir tweet attı.


Kripto para yatırımcısı Yoyow'un programına katılan Sinan Oğan, attığı tweet'le beraber blockchain ve kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden tepki topladı. Birçok kullanıcı blockchain ekosisteminde bu kadar değerli bir konunun neden Yoyow adlı kimliği belirsiz daha önce dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla eleştirdi. Bu eleştiriler üzerine Yoyow yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayı ile program yapmasının ''sektördeki kıskançlıktan' ötürü olduğunu belirtti.


Birçok kişinin bunu eleştirmesindeki en önemli sebeblerden biri, Türkiye'deki kripto para yatırımcılarına olan önyargının hiç bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmasına neden olacak çeşitli argümanların olması. Çünkü Yoyow ile ilgili dolandırıcılık, kara para aklama gibi ciddi iddialar bulunmakta.


Sadece ülkemizde değil dünyada kripto paralar üzerinden dolandırıcılık yapan, insanları sömüren birçok kişi bulunmakta. Yoyow'un adının bu şekilde kirli işlere bulaşmış olması ise doğal olarak tepkilere yol açtı.










Bu tepkiler devam ederken yoyow denilen kişinin telegram kanalında sektörün önde gelen isimlerine hakaret aynı zamanda küfürler etmiştir.


Bunun üzerine Chiliz Türkiye temsilcisi Altuğ Öztürk twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada yoyow adlı kişinin terör hesapları ile bağlantılı biri olduğunu tespit ettiklerini ve avukatları aracılığıyla bu kişi hakkında Europol, Interpol ve Türk Büyük Elçiliklerine suç duyurusunda bulunacağını beyan etti.


Avrupa’da bulunan hukukçu dostlarım vasıtasıyla @RealYoyowbu hesabı hakkında soruşturma için başvuruda bulunacağız. Yerel güvenlik güçleri, Europol, Interpol ve Türk Büyük Elçiliklerine şikayet dilekçelerini vereceğiz.
Bu şahıs muhtemeldir ki yurt dışında kaçak olan terör örgütü üyelerinin paralarını kripto paralar ile değerlendirmekte ve transfer işlemleri yapmaktadır.
Duyarlı tüm vatandaşlara çağrı yapmak istiyorum!
Bu şahısla beraber işlem yapan herkes terör örgütü ve yandaşlarını güçlendirecektir. Bu şahıs hakkında benim gibi bir çok kişinin suç duyurusu bulunmakta ve sayıları her geçen gün artmaktadır.
Aynı şahıs, Cumhurbaşkanı adayı Sayın @DrSinanOgan ’ın Avrupa seçim çalışmaları sırasında kendisine yanaşmış, kendisini bir kanaat önderi gibi göstermiş, kirli eylem ve planlarını maskeleyerek kendine siyasi bir koruma kalkanı oluşturma çabasına girmiştir. Şahsın hangi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinden kripto para borsalarında perdelenmiş hesaplar açtırdığını tek tek tesbit etmiş bulunmaktayız.
Bu kişileri de buradan uyarmak istiyorum.
Bu kişiye hizmet kirli ve alçak terör örgüne hizmet etmek demektir. Bu, terör örgütüne yardım ve yataklık suçudur.
Her ne kadar ülkemizde kripto para kanunu çıkmasada, şüpheli işlem ve manipülatif hareketler MASAK ve ilgili polis birimlerimizce takip edilmektedir.
Tabiiyetimden gurur duyduğum bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, temiz bir kripto para dünyası istiyorum. Gayem ve beklentim budur.
Olay şahsi olmaktan çıkmıştır, artık mevzu Vatandır! Duyarlı bir vatandaş ve kardeşiniz olarak; bu kişinin değil manipülatif eylemlerine katılmak, takip bile etmemenizi rica ediyorum.


Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan henüz bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kamuoyu siyasetçilerin bu konuları konuşurken muhattap aldıkları kişilerin kimliklerinin belirli olmaması ve bu kişilerin geçmişlerinin kirli olması ve bu şahıs hakkında ciddi iddiaların bulunması nedeni ile ülkeyi yönetmeye talip olacak siyasetçilerin bu konularda daha dikkatli olmaları gerektiği yönünde eleştirilerileri devam etmektedir.


CoinTalks


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page