top of page

Türkiye bir ilke imza atarak Ethereum Merge Etkinliği Düzenledi!


İstanbul'da Ethereum Merge Etkinliği!

Blockchain tarihinde en önemli gelişmelerden biri olan Merge’ı kutlamanın tam zamanı denilerek, Türkiye kripto topluluklarının birleşimiyle ETHIstanbul kısa süre içinde ''AFTER MERGE PARTY'' düzenleme kararı aldı.






Ethereum Birleşmesi dünya çapında kripto camiasında yankılandı. Proof-of-work konsensüs'undan Proof-of-stake’e aksaklık yaşamadan tamamlaması üzerine tüm ekosisteminin içinde yer alanlar gibi Türkiye’deki topluluklarında dikkatini çekmeyi başardı!











AFTER MERGE PARTY!

LunaPark Web3 Hub’ın ev sahipliğiyle düzenlenen “After Merge Party” blockchain ekosisteminde bulunan bir çok topluluğun katılımıyla 21 Eylül Çarşamba Günü Levent/İstanbul’da gerçekleşti.


Web3 ve kripto dünyasının tanınan isimleri etkinliğe katılım sağladı. ETHIstanbul’un organize ettiği “After Merge Party” konuşmacılar arasında Turan Sert, Baki Er, Ece Belgin, Baki Er, Orientus Prime, Michael Arbach, Efe Bulduk ve etkinlik ana sponsoru Tansel Kaya katılım sağlayarak görüşlerini dile getirdi.




Türkiye’nin blockchain/kripto ekosistemi açısından önem arz ettiği görüşü baskın şekilde yer aldı!

Etkinlikte;Blockchain/ETH ekosisteminde çeşitli iş olanaklarının önemi üzerine durulurken, DevCon’un İstanbul’da olma ihtimaliyle gelişim ve değişimin çok yönlü olacağı ifade edildi.






ETHIstanbul DevCon’a göz kırptı!









Ethereum geliştiricilerin bir araya gelerek düzenlediği DevCon etkinlikleri dünya çapında ilgi görmektedir. Türkiye’deki kripto toplulukları ve ekosistemin birleştici toplulukları da etkinlikte DevCon’dan bahsetti ve İstanbul’a çekmek için çalışmalara başladı!





Etkinlikte;Toplulukların önemi üzerine durulurken genç kuşaklarında ekosistem içinde yer edinmesinin yaygınlaştırıcı etkisinden bahsedildi!










ETH Merge’nin olumlu sonuçlanmasının ne gibi katkı yaratacağı üzerine görüşler dile getiren konuşmacılar; Blockchain ekosisteminin, Türkiye gibi önemli bir pazar yerine sahip olmasının avantaja çevirilmesi gerektiği üzerine görüşlerini bildirdi.


Pos'un önemi üzerine görüşler dile getirildi. Kripto paralara sadece boga/ayı dönemi olarak odaklanmamak gerektiği, blockchain teknolojisinin nimetlerinin yararlarından bahsedilerek merge tamamlanmasınn önemi üzerinde duruldu!



Etkinlik sonunda ana sponsor Tansel KAYA, tüm konuşmacılar ve katılımcılara ETHIstanbul'a destekleri için teşekkürlerini iletti. Ekosistemin büyümesi ve yayınlaşması için etkinliklerin devamının geleceğini söyledi! Sadece Türkiye olarak değil DevCon içinde önemli bir pazar yeri olduğunu söyleyen Tansel Kaya, DevCon'un gelecek etkinliğini İstanbul'a olmasıyla olası olumlu senaryoların doğruluğunu savundu.











Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page