top of page

Yıldız Teknik Üniversitesi Metaverse Platformu Kurdu!

Yıldız Teknik Üniversitesi eğitime daha teknolojik bir katkı sunmak amacıyla metaverse platformu kurdu. Metaverse'te eğitim, sağlık, moda gibi hayatımızın her alanında olan konular sıkça gündeme geliyor.


Yıldız Teknik Üniversitesi metaverse platformu, Doç. Dr. Ertan­ Toy'un koordinatörlüğünde YTU Reality Lab laboratuvarının araştırma ekibi tarafından yapıldı.





Amaç eğitim kalitesini artırmak!


Blockchain teknolojisinin içinde bulunan metaverse ile ilk aşamada eğitim düşünüldü. Dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de eğitim kalitesini artırmak için metaverse kullanılmaya başlandı.


Yıldız Teknik Üniversitesi yeni teknolojileri kullanılarak metaverse ortamında eğitim vererek, öğrencilerin sadece ders değil aynı zamanda müze, sanat galerisi gibi yapılarda da faaliyet göstermesini amaçlıyor.


Yıldız Teknik Üniversitesinin metaverse'te ilk dersini üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz verdi.



Prof. Dr. Yılmaz, “İşimiz, eğitim ve Ar-Ge konusunda da inovasyon yapmak. Üniversitelerin kendi ürünlerini üretebiliyor olması lazım. Günümüz dünyası ve gençliğinin gittiği başka bir alan var. Başka bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu da blockchain sistemleri, NFT’ler, metaverse düzlemler. Teknolojinin gittiği bu alanda, liderliği tabi ki üniversitelerin yapması gerekir. YTÜ’de bu anlamada kendi metaverse üniversitesini, dünyasını yani kampüsünü sanal düzlemde modellemiş oldu. Bu dünyaya da yıldızdan öykünerek, yıldıza atıfta bulunarak ‘Starverse’ alemi dedik. Bugün de ilk deneme dersini yapacağız. Bunun arkasında, gece gündüz modellere çalışmaları yaparak sistemi son haline getiren 20 kişilik bir ekip var. Daha önce üniversite olarak blockchain tabanlı işlerde ve NFT’de ilkleri gerçekleştirdik. Hala daha üniversitenin kendisine ait bir NFT koleksiyonu var. Yine mezuniyet töreninde dereceye girmiş öğrencilerimize NFT hediye ettik. İnsanlar, plaket verirken biz artık değerli, satılabilir NFT’ler verdik öğrencilerimize. Bugün de bunu tamamlayan ama son olmayan bir halkadan bahsediyoruz o da starverse düzlemi” dedi.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page