top of page

Ünlü Sanatçılar ve Blockchain Dünyası Bir Araya Geldi!

Film ve dizi içeriklerini NFT’ler ile fonlayarak desteklemeye hazırlanan Wideangle, FTX TR sponsorluğunda geçtiğimiz akşam ( 24 Ekim 2022) Six Senses Kocataş Mansions’ta gerçekleşen görkemli bir davetle ünlüler dünyasına tanıtıldı.


Davete katılanlar arasında; Neslişah Alkoçlar Düzyatan-Engin Altan Düzyatan, Burcu Kıratlı, Çiğdem Batur, Gülcan Arslan, Feryal Gülman, Mehmet-Hande Gamgam, Beyza Uyanoğlu gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü isim vardı.Unutulmaz gecede Sanatçı Begüm Obis sahne alarak davetlileri şarkılarıyla coşturdu.





Wideangle kurucu kadrosu, sinema TV dünyasının tanınmış isimleri Engin Altan Düzyatan, Birand Tunca, Umut Tanyolu, Ercan Gümüşkaya’nın yanı sıra Çağlan Tanrıverdi, Efe Acar, İsmail Tomrukcu ve Oğuzhan Bozkurt tam kadro gecede yer aldı.


Gecenin ana sponsoru FTX TR'den sanata destek!


Sanat ve blockchain'i bir araya getiren bu galanın ana sponsoru olan FTX TR ekibi de oradaydı. Özellikle sanata destek verdiklerini her fırsatta dile getiren kripto para borsası FTX geceye damga vurdu.

1520 adet NFT ilk kez görücüye çıktı


1520 adet NFT’den oluşan Kurucu NFT koleksiyonu ilk kez lansmanda görücüye çıktı.


Wideangle kurucu NFT’lerinin özel satışı yapılan davet ile başlamış oldu. Gecede söz alan kurucu ortaklardan Çağlan Tanrıverdi NFT'lerin asıl işlevi yatırımcıların, Wideangle kurucusu unvanı kazandırması ve yapılacak filmlere ortaklıklarını gösteren belge olarak konumlanması olduğunu, bu sayede Kurucu NFT sahipleri, platformda üretilecek tüm içeriklere yatırım önceliği hakkını elinde tutacağını ve diledikleri takdirde içeriklere ortak olabileceklerini açıkladı.



Sinema projelerine finansman sağlamak için tasarlanan Web3 platformu, kripto ve NFT yatırımcılarının ötesinde, sinema endüstrisine yatırım yapmak isteyenlere de yeni bir alan açtı.


Gece söz alan Wideangle kurucu ortağı Engin Altan Düzyatan Wideangle, yatırımcıların üretilen projeye ortak olabilecekleri bir yapı ile sinema ve dijital içerik projelerini hayata geçirebilceğini ve böylece sinema, dizi ve dijital içerik yapımları, daha bağımsız bir gelir modeline kavuşurken, pazarlama süreçlerinde topluluk odaklı bir yaklaşım ile ilerleyebileceğini davetlilere aktardı.


Engin Altan Düzyatan : ''Bu güzel gecenin ev sahiplerinden biriyim. Dünyada bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorum” dedi.


Lansmanın davetlilerinden Feryal Gülman ise yaptığı açıklamada Engin Altan Düzyatan’ı desteklediğini vurguladı.

Bir diğer Wideangle kurucu ortağı Umut Tanyolu ise “Founder NFT’ler Wideangle evreninde yatırım yapabilmenin anahtarlarıdır. Sahibi olduğunuz bir Founder NFT size önden ve düşük fiyattan yatırım yapma imkanı sunar.” Diyerek Wideangle’ın fırsatları hakkında bilgi verdi.


Wideangle kurucu ortaklarından Birand Tunca gecede Wideangle yatırımcılarının önceliklerini şöyle sıraladı “Fonlamaya uygun bulunan proje için Fonlanmak istenen bütçe (bu, bir filmin bütçesinin tamamı ya da belli bir miktarı olabilir) öncelikli olarak Founder NFT sahiplerinin yatırımına açılır..”


Güçlü ve konuya hakim alanında tecrübeli ortak kadrosu bulunan Wideangle’ın bir diğer kurucu ortağı Ercan Gümüşkaya ise elinde film ve dizi projesi olan kişilere “Elinde yapılmaya değer film veya dizi projesi olanların internet sitemizdeki ‘I have a project’ bölümünden başvuru dosyasını bize ulaştırmaları gerekiyor. Dosya, Wideangle seçici kurulu tarafından incelendikten sonra fonlama önceliği için Founder NFT sahiplerinin oylamasına sunulur.Her bir Founder NFT, kategorisine göre oy sayısına sahiptir.” Seslendi.


Kadın topluluğu Crypto Female partner olarak gecedeydi


Blockchain alanında kadınların teknoloji okuryazarlığı için kurulan Crypto Female topluğundan geceye, Sima Baktaş, Aybike Özer, Şilan Küsin ve Ceren Küçümen Aslan katıldı.




Wideangle Kurucu NFT’leri, Diamond, Gold, Silver ve Bronze olmak üzere 4 farklı kategoride satışa sunuluyor. Şu an için özel satışa açık olan Wideangle Kurucu NFT’leri, önümüzdeki haftalarda Whistelist’teki isimlerin alımınaaçılacak. Whistelist sürecinin ardından Wideangle Kurucu NFT’leri, kripto ve NFT ile ilgilenen bireysel yatırımcıların ilgisine sunulacak.


Gecede Ünlüler geçidi





Aslıhan Karalar


Eylül Tumbar



Gecenin moderatörü Saadet Özsırkıntı







Neslişah Alkoçlar ve Gecenin ev sahiplerinden Engin Altan Düzyatan



Bülent Parlak




Burcu Kıratlı



Feyman Gülman



Uğur Güneş

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page